Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


2017

15 Januari Patroonsfeest St. Sebastiaan.

Ons schuttersseizoen 2017 is weer van start gegaan, en wel met ons patroonsfeest St. Sebastiaan. Om 10.30 dienden wij ons te verzamelen in Café De Bok, ons nieuwe schutterslokaal.

In optocht vertrokken we naar de kerk voor de schuttersmis. Het was wel erg koud maar gelukkig niet glad. Na de mis werd de schuttersvlag bij de kerk gehesen. Daarna ging het terug naar Café De Bok voor onze traditionele erwtensoep, met broodjes en sneetjes met katenspek en voor de mensen die geen erwtensoep aten, was er groentesoep gemaakt. Mirjam, voor de 1e keer bij jullie kunnen we jullie alleen maar complimenteren, het was geweldig en super lekker.

Normalerwijs worden ook de jubilarissen van dat jaar gehuldigd, dit was voor dit jaar maar 1 persoon en wel Ron Planinsek met zijn 12,5 jarig lid van het erebestuur. Tevens werden de 2 nieuwe aspirant leden Marie Jose Van Kleef en Teun de Schepper welkom geheten.

Na nog een rondje van de schutterij werden zoals gebruikelijk op deze dag 2 cafés in Heerlerheide te bezocht. Het eerste gingen we naar Café Oud Genhey, hier werden ons 2 rondjes aangeboden, door het Koningspaar en door het erebestuur, op de tafels werd er kaas en worst en warme gehaktballetjes gezet.

Het 2e café, was het Corneliushuis. Ook hier weer enkele rondjes van de schutterij, onze magen werden ook hier weer verrast met kaas en worst.

Om half 4 vertrokken we gezamenlijk terug naar Café de Bok alwaar werd ontbonden. Vele leden bleven nog enkele gezellige uurtjes hangen, anderen gingen gelijk naar huis. En zo eindigde onze eerste schuttersdag van 2017, die weer heel gezellig is geweest.

Wilma Habets
25 Mei: Koningsvogelschieten

We verzamelde ons onder een stralend zonnetje om 13.00 uur bij Café de Bok. Om precies kwart over 1 werd eerst de koning en koningin van 2016 afgehaald om richting schietboom op de Pronsebroek te gaan alwaar om half 2 het schieten zou beginnen. Na een gebed van onze pastoor werd het eerste schot gedaan door onze koning, daarna door Hr Pastoor en toen kon de strijd om koning 2017 te worden beginnen. Helaas waren er maar 4 schutters die mee deden, maar de strijd was er niet minder spannend om,

Net als vorig jaar stond er op ons schuttersterrein een tent, geheel ingericht met tafels, banken en buffet. Om het koningsvogelschieten voor alle leden maar ook voor de burgers aantrekkelijker te maken, werd een comité, gevormd door leden van de schutterij, om meer inhoud gegeven aan dit feest in de vorm van een barbecue, een orkest. Door drank, eten, entertainment en het goede weer kon deze dag niet meer stuk,

Als eerste was de schutterij aan de beurt, na het 113e schot viel de vogel naar beneden en Mart Habets mag zich koning 2017 noemen, precies 20 jaar nadat hij voor de 1e keer koning was. Daarna begon het schieten van het erebestuur. Bij het 63e schot werd Hans Augustus koning 2017. Na een kleine pauze werd er door de burgers geschoten en bij het 67e schot kwam ook hier de vogel naar beneden en werd Wil Cordewener burgerkoning van 2017.

Nadat de nieuwe koningen geïnstalleerd waren werd ontbonden op het groene ster terrein.
28 Mei: Bondsfeest Klimmen.

Zondag 28 Mei het eerste Bondsfeest van het seizoen 2017, werd georganiseerd door Schutterij St. Sebastianus Klimmen. We dienden binnen te komen als 3e schutterij, in ons midden het nieuwe koningspaar, Mart en Wilma Habets. Na ons welkom en een goed bondsfeest gewenst te hebben werd ons koningspaar en een afgevaardigde van het bestuur uitgenodigd om de schutterswijn te komen drinken op de Kiosk.

Voor het eerst trad onze drumband uit, omdat het nog te vroeg was voor de opening en de optocht gebeurde dit direct na het binnenkomen. Alle attributen werden klaar gezet en de drumband bracht hun nummer ten gehore voor de jury. Dit leverde gelijk de 1e plaats met het hoogste aantal punten in de 4e divisie op. Drumband, Chapeau, goed gedaan.

Met nr. 3 in de optocht moesten we mee openen, na het officiële gedeelde vertrokken we gelijk de om ons te profileren door de straten van klimmen, vanwege de warmte was de optocht ingekort, gelukkig want het was echt afzien, wel werd er water uitgedeeld en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Het was druk en het applaus overdonderend. Terug op de feestweide werd snel een drankje genuttigd en omgekleed, niemand van onze schutterij trad verder uit.

Om 4 uur werd begonnen met inschieten, en de eerste ronde van 18 punten werd feilloos afgeschoten door ons A team, omdat we meerdere schutters hebben dit jaar werd ook een B team gevormd van 3 personen, helaas blijf bij hun het laatste bolletje staan. Hierna was het wachten om te kavelen voor ons A team, maar onze eerste schutter werd onwel en moest naar de eerste hulp in het ziekenhuis, gelukkig kon ze snel weer naar huis, en gaat het nu weer beter met haar. Degene die de 3 bolletjes van het B team af had, mocht haar vervangen met kavelen, alleen liet hij zijn 3e bolletje staan dus konden we de buks inpakken en naar huis gaan.
3 Juni: Kermistaptoe

Zaterdag 3 Juni werd zoals ieder jaar een serenade gebracht aan de nieuwe koningen. Normalerwijs gaat de drumband eerst naar het erebestuur en daarna naar de nieuwe koning van de schutterij., maar omdat onze koning van dit jaar in Valkenburg woont, werd besloten om beide koningen ten huize van Hans Augustus ( koning Erebestuur ) de serenade te brengen. Ook de burgerkoning was hierbij aanwezig.

Om 18.00 uur verzamelde de genodigde zich bij Hans en Christie en om half 7 kwam de drumband de serenade brengen. Na het officiële gedeelte werd de drumband en de genodigde verzocht een hapje en een drankje te komen nuttigen, Na enkele uurtjes bij elkaar te zijn geweest ging het huiswaarts, want zondagmorgen diende we weer vroeg aanwezig te zijn i.v.m. de processie.
4 Juni: Processie

Op zondag, 1e pinksterdag werd zoals ieder jaar de processie gehouden op Heerlerheide. We vertrokken we om kwart over 9 naar de kerk, alwaar om half 10 de mis begon.

Na de H. Mis vertrok de processie met temperaturen van rond de 20 graden door de straten van Heerlerheide. De processie had dit jaar de zelfde route als vorig jaar het 1e rustaltaar was in de hal van bejaardencentrum Ter Eijck, , op de hoek kampstraat/heulstraat bij het kruis op de Unolaan en als laatste bij het H. Hartbeeld voor de Corneliuskerk. Hier werden enkele gebeden gehouden, kamerschoten ten gehore gebracht, en liederen gezongen door het kerkelijk zangkoor. Aansluitend was er in het Corneliushuis het Bronktreffen. Hierbij werd een populair concert gegeven door de Kon. fanfare St. Joseph Heerlerheide.
5 Juni: Kermisrondgang 2e Pinksterdag

Op Pinkstermaandag verzamelden de leden van de schutterij zich om kwart over 10 uur in het schutterslokaal. We vertrokken we om 10,40 uur naar de kerk alwaar de traditionele schuttersmis werd gehouden. Na de schuttersmis ging het in optocht naar het kerkhof waar we onze overleden leden herdachten. Vervolgens werd café De bolle bezocht. Omdat het heel lekker weer was, zaten de meeste leden op het terras. Er werden enkele rondjes aangeboden als 1e door de nieuwe koning en koningin Mart en Wilma Habets; 2e van onze schutterij; het 3e rondje was van de Burgerkoning, Wil Cordewener; 4e koning van vorig jaar van het erebestuur, Theo Pluijmen en daarna nog een rondje van de Erebestuur. Toen was het tijd om naar de pastorie te vertrekken, we waren wederom uitgenodigd bij onze pastoor voor een hapje en drankje.

Na een aantal drankjes en broodjes met worst, en sneetjes met haring werd er zoals ieder jaar het officiële gedeelte gehouden, hierbij kreeg de oude koning Jan Pappers de zilveren herinneringsmedaille voor zijn koningschap 2016 aangeboden. Ook de Burgerkoning kreeg een herinnering speldje opgespeld. Na een uurtje gezellig bij Hr pastoor te zijn geweest, ging het in optocht terug naar Café De Bok, waar nog een consumptie werd aangeboden van de koning van het erebestuur, Hans Augustus. Er was ook weer een vat bier, aangeboden door Hr Beaujean, we zijn nog enkele uurtjes gezellig bij elkaar geweest, de stemming en het weer, waren beide voortreffelijk deze dag.
7 Juni Erekruis schieten.

Zaterdag 17 juni werd in Schimmert het Erekruis schieten 2017 georganiseerd.
In totaal waren 129 schutters aanwezig. Ingedeeld in 3 categorieën te weten A. B. en C Team. We starten om 15.00 en iedere schutter moest gelijk 10 bolletjes afschieten, maar in de eerste ronde vielen al heel veel schutters af. Degene die wel de 10 punten geschoten hadden begonnen met kavelen. De 2e ronde moesten ze 6 bolletjes af hebben, zo ging het verder in de volgende ronde met 3 bolletjes dit bleef enkele ronde zo. Daarna werd er op stokjes geschoten. Van onze schutterij waren nog maar 2 personen in de race, en wel Huub Werst voor het B team en Teun de Schepper voor het A team. Beide werden 6e in hun categorie. In het A team zaten er meer schutters dus Teun heeft ook het langste moeten kavelen. Rond 8 uur was de uitslag bekend. De erekruis medaille voor het A team ging naar Schaesberg.

Het was een leuke zaterdag middag, en het is ook lang geleden dat onze vereniging het zo ver geschopt heeft.
25 Juni: Bondsfeest Schimmert

Zondag 25 Juni, ons 2e bondsfeest van dit seizoen, georganiseerd door schutterij St. Sebastiaan Schimmert. We vertrokken om kwart voor 12 richting Schimmert. Daar aangekomen hadden we nog even de tijd om het feestterrein te bekijken en een hapje en drankje te nuttigen. Om half 2 diende we aan te treden voor de kiosk, daarna werd het koningspaar en een afgevaardigde van het bestuur uitgenodigd de erewijn te komen drinken. Na het officiële gedeelde begon de opening met een toespraak door de burgemeester en een gebed door heer pastoor. Meteen daarna vertrok de optocht door de straten van Schimmert. Het was ondanks dat het bewolkt was toch een lange en warme optocht, met veel stilstaan en plekken waar geen mensen stonden om ons aan te moedigen. Waar de mensen wel stonden klonk overal een flink applaus. Maar we waren ook blij weer terug op de feestweide te zijn. Niemand trad uit, alleen onze schietploeg. Door te weinig schutters hadden we alleen een A team, en helaas onze eerste schutter miste het 2e bolletje, de rest van de bolletjes gingen wel allemaal af, maar met 17 punten kun je inpakken en huiswaarts keren. Hopelijk volgende week op het OLS meer geluk.
2 Juli: OLS Merkelbeek.

Zondag 2 Juli begon hectisch, zoals zo vele morgens bij een groot
schuttersevenement. Om 11.00 uur moesten we alle spullen wat meegingen in de materiaalwagen inleveren. Omdat we pas laat in de optocht starten gingen dus ook de kostuums mee, zodat we niet een paar uur met alles dienden te slepen. De bus ( dit keer een oldtimer ) vertrok om 11.30 uur, omdat het vrij kort bij was waren we om 12 uur reeds daar. Het zonnetje scheen volop en de temperatuur was lekker. In groepjes ging het richting de buitenbuffetten om te wachten totdat we de optocht konden lopen. Dit was met nr. 70 pas om 14.45 uur, dus heel veel tijd.

Om 12.00 uur begon de officiële opening en om exact 13.30 vertrok de optocht door de overvolle straten van Merkelbeek. De zon verdween af en toe achter de wolken, maar kwam ook wel weer te voorschijn. De berichten van het weer waren niet erg gunstig, maar vooralsnog bleef het droog. Om 14.00 uur verzamelde we ons bij de materiaalwagen om de kostuums aan te trekken en naar de opstelweide te gaan. Daar moesten we toch nog wachten op onze beurt om de optocht in te gaan, en ja hoor de eerste spetters vielen, maar daar bleef het niet bij het ging steeds harder regenen, heel erg jammer want dit betekende dat we al heel snel klets nat waren.
In de optocht werden we verwelkomt door rijen mensen die naar deze prachtige folklore waren komen kijken volgens de OLS site ruim 25.000 bezoekers. Het applaus was dan ook daverend. Het was een lange optocht, mede door de vele regen en de natte pakken, maar in deze optocht word je door het applaus van het publiek heen gedragen, dus waren we weer op de feestweide voor we het wisten. Alleen ons koningspaar is gaan uittreden, ook hun waren natuurlijk klets nat, maar om 2x naar de materiaalwagen te lopen was een beetje veel van het goede, dus maar direct na de optocht naar de jury. Helaas geen prijs, maar dat hadden ze ook niet verwacht met deze natte kleding. Daarna snel terug naar de materiaalwagen en droge kleding aan gedaan, gelukkig was het inmiddels ook droog geworden.

De Buks werd gehaald en om kwart voor 6 waren we aan de beurt met schieten. Het inschieten en de eerste ronde ging prima, alle 18 de bolletjes eraf, dus begonnen er aan de 2e ronde, eerste schot raak, 2e schot helaas mis, de rest van de bolletjes gingen er wel feilloos af. Dus pakte we de buks maar weer in en begaven we ons onder het feestgedruis op de feestweide.

Onze bus vertrok om 20.00 uur weer richting Heerlerheide. Aangekomen bij Café de bok hebben we samen de materiaalwagen uitgeladen en daarna hebben we nog een drankje gedronken. Sommige bleven nog een uurtje, andere gingen gelijk naar huis. En zo kwam er weer een einde aan een lang en vermoeiend OLS 2017.
16 Juli: ZLF Voerendaal

Hoewel Voerendaal naast de deur van Heerlerheide ligt , gingen we toch per bus naar dit feest, en weer met de oldtimer bus. Onze geweerdrager Jos Beaujean was wederom onze chauffeur, maar dit keer had bij de fiets meegenomen in de bus, omdat de bussen in Merkelbeek en ook nu in Voerendaal ver van het feestterrein diende geparkeerd te worden. Onze schutters werden wel korter bij het feestterrein afgezet, maar ondanks dat was het toch nog even lopen. We hadden nog flink wat tijd eer we diende aan te treden voor de optocht, dus werden de kelen nog maar even gesmeerd en de magen gevuld.

Om kwart voor 2 werd iedereen bij de materiaalwagen verwacht om hun spullen op te halen, en daarna zicht te begeven naar de opstelplaats. Maar die was er niet, er werd op de straat opgesteld wat erg rommelig was, maar de optocht was flink druk bezocht en het applaus was daverend. Na aankomst werd front gemaakt en kon iedereen zich weer gaan omkleden.

Ons koningspaar niet want ook hier namen ze deel aan de wedstrijd. Hoe dit geregeld was, was nog nooit geweest, alle koningsparen konden gelijk na de optocht uittreden, er waren 2 jury leden die het koningspaar beoordeelde, maar 55 koningsparen beoordelen neemt natuurlijk veel tijd in beslag, alle koningsparen moesten op hun beurt in de rij gaan staan, niks op optocht nummer maar wie het eerst kwam was ook het eerst aan de beurt, maar ja als je als bijna laatste de optocht moet lopen, ben je ook bij de laatste paren dus voor hun was het 1,5 uur wachten eer ze aan de beurt waren.

Daarna was het snel omkleden en naar de schietboom gaan, want ook hier nam ons koningspaar aan deel, en moesten ook gelijk beginnen met de wedstrijd. Net als op het OLS schoot ons A team de eerste 18 punten feilloos af, er werd gejuich, en gelijk aan de 2e ronde begonnen, helaas 1 bolletje bleef staan, dus kavelen was er nu ook weer niet bij. De buks werd ingepakt, en wederom moesten we een heel stuk lopen om bij de feesttent te komen, want bij de 2 buiten buffetten was geen frisdrank meer te krijgen, alleen bier, maar de tent was zo vol dat je daar ook niet binnenkwam. Dus waren we toch wel blij dat het 20.00 uur was en de bus huiswaarts ging, want het was een lange dag geweest, met heel veel lopen en drukkend warm. Aangekomen in Heerlerheide zijn ook de meeste schutters gelijk huiswaarts gegaan.

En nu dus een vakantie van 6 weken eer we het volgende bondsfeest in Meerssen zullen hebben op 27 Augustus. Allemaal een hele fijne vakantie met heel veel goed weer.
27 Augustus: Bondsfeest Meerssen

Zondag 27 Augustus, na de vakantie organiseerde Schutterij St Remigius Meerssen
het 3e en voorlaatste bondsfeest van het seizoen 2017. Kwart voor 12 vertrokken we vanuit ons schutterslokaal richting Meerssen. De materiaalwagen was toen al weg, want hij moest voor 12 uur aanwezig zijn.
Eenmaal aangekomen op de feestweide hadden we ruim de tijd eer we diende binnen te komen, dus werd er alvast een consumptie genuttigd en iets gegeten.
Om 13.00 uur moesten wij met nr 8 ons aanmelden voor de kiosk, ons koningspaar en een afgevaardigde van het bestuurd werden uitgenodigd voor de welkomstwijn te komen drinken. Nadat alle schutterijen zich hebben aangemeld, is de officiële opening, met een gesprek door de burgemeester en ook een gebed door Hr pastoor.

Omdat het feestterrein van Schutterij Remigius net onder de aanvliegroute van Aachen Airport ligt, zagen we dus ook verschillende mooie vliegtuigen overkomen zelfs een oude Dakota. Die kwam echt heel erg laag over en maar net over de schietbomen. Als de schutterij bericht kreeg dat er een vliegtuig aankwam moest ook gestopt worden met schieten, dit voor de algemene veiligheid.

Na de opening was gelijk de optocht, 1500 meter, maar omdat het echt super warm was leek hij veel langer, maar hij was druk bezocht en het applaus was overdonderend. Na de optocht snel omgekleed, niemand trad uit vandaag, alleen uiteraard onze schietploeg, maar helaas ook dit was weer vlug voorbij nadat onze 3e schutter zijn 1e bolletje mist.

Al bij al was het een mooi schuttersfeest, hoewel enkele parasols geen overbodige luxe waren geweest, maar ja die waren er niet, dus was het vol in de zon staan.
3 September: Bondsfeest Amstenrade

Zondag 3 september was het 4e en tevens laatste bondsfeest van dit schuttersseizoen, dat georganiseerd werd door Schutterij St Gertrudis Amstenrade.
Het was heerlijk weer, in de zon zelfs heel warm. De parkeerplaatsen waren op 2 plekken, en omdat er weinig verkeersregelaars stonden was het een beetje heen en weer rijden waar geparkeerd kon worden. Aangekomen op de feestweide, hadden we nog even de tijd, we hadden nr 15 in de optocht dus was het nog even wachten eer we konden binnenkomen en ons aan te melden bij dit bondsfeest.
Na de opening vertrok de optocht door de straten van Amstenrade. Het was niet zo een lange optocht, maar toch best wel warm, maar wederom was het applaus overweldigend.

Het schieten kon eerder beginnen, omdat alles snel was verlopen, dus werd om half 4 begonnen met inschieten, onze eerste 2 schutters schoten feilloos hun bolletjes af, de 3e schutter schoot wel het bolletje af, maar helaas het verkeerde, helaas betekend dit ook een misser. De rest van de schoten waren allemaal raak. Ons B team bestaande uit 3 personen schoten alle bolletje af, dus die moesten wachten op het kavelen. Helaas door een incident op de schietweide werd de schietwedstrijd stilgelegd, en naderhand helemaal afgelast.

Net als bij het 1e bondsfeest, was bij dit laatste ook weer een optreden van onze drumband, en dat ze goed zijn blijkt wel uit de prijzen, wederom de 1e prijs in de 4e devisie.

Zoals altijd bij het laatste bondsfeest in een seizoen, geven alle drumbandleden van alle schutterijen gezamenlijk een serenade in de tent. Nog even gewacht op de prijzen, waar we dit bondsfeest de meeste punten haalden in de C klasse en de Dagbeker wonnen. De prijzen staan bij uitslagen vermeld.

Er zij ook drie filmpjes gemaakt:
Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
14 Oktober: Onderling schieten

Het onderling schieten voor dit jaar werd, gehouden op 14 Oktober. En wat hebben we geboft, het was heerlijk warm met een stralend zonnetje, zodat de opkomst ook verbluffend was. Rond 2 uur werd verzameld bij de schiet stang.

De resultaten bij het schieten waren beduidend beter als andere jaren, van de 350 schoten waren er maar 33 missers. Dit misschien omdat de schutters toch meer geoefend hebben en er de laatste jaren ook beter geschoten word op de schutters feesten, hierdoor waren we lang aan het kavelen om de 1e,2e en 3e plaats te bemachtigen. We begonnen met dikke punten, daarna kleine puntjes en de laatste kavel rondes werd er op stokjes geschoten, dit omdat het anders vandaag niet uit geschoten zou worden.

De 1e plaats bij de A schutters en tevens de wisselbeker werd door Marie Jose van Cleef gewonnen. 2e plaats ging naar Sylvana Brakele, en 3e plaats was voor Teun de Schepper. De 1e plaats bij de B schutters werd door Jan Pappers gewonnen, 2e plaats was voor Leo Kleijnen, Hub Huijts werd winnaar bij het Erebestuur, en bij de Dames won Sandra de Schepper.

Na het gezamenlijk opruimen zijn we allemaal naar ons schutterslokaal Café de Bok gegaan. Omdat het onderhand al 7 uur was had iedereen natuurlijk honger. Mirjam en John van Café de Bok hadden dan ook voor lekker sneetjes brood met beleg gezorgd. Hier werden de prijzen aan de winnaars uitgereikt, onder het genot van een lekker drankje.
19 November: 27e Marketentstertreffen in Voerendaal.

Zondag 19 November werd door schutterij St. Sebastiaan Voerendaal het 27e marketentstertreffen georganiseerd. Omdat Voerendaal naast Heerlerheide ligt, was het dit jaar rustig aan doen, we hoefde niet ver te rijden. Aangekomen in het Kunderhoes werden we verwelkomt door de marktentsters. Om kwart voor 10 vertrokken we naar de kerk. Na een fikse regenbui was het tijdens de optocht naar de kerk gelukkig droog. En dit bleef het ook. Na de mis ging het in optocht terug naar het Kunderhoes alwaar onze feest middag werd gehouden.

In de kerk word iedere keer voor een ander goed doel een collecte gehouden, dit geld word in het midden van het altaar op een trom gelegd door de marketentsters. Dit jaar was het voor de Stichting Wensulance uit Landgraaf, die terminale mensen een laatste wens vervullen. Er was 119,33 opgehaald dat door de jarige burgemeester verdubbeld werd.

Om half 1 werd de lunch opgediend, rijst met kip in championssaus, varkenspoulet in zoetzure saus koude salades en gratin. Na de lunch werden de heren verzocht de zaal te verlaten en begon het middagprogramma met verschillende artiesten, een butereedner en een diskjockey. De heren hadden een alternatief programma met een tiroler band.

Om 5 uur werd het marketentstereffen overgedragen aan de dames van St. Oda Boshoven die op 3 november 2018 het marketentstetreffen gaan organiseren. Daarna was er nog een tombola en kregen we ons aanwezigheidspresentje in de vorm van een flesje Voerendaalse Kruidenbitter.
Het was weer een hele leuke dag, goed georganiseerd met super artiesten.
Behaalde prijzen 2017

Bondsfeest Klimmen
1e prijs oudste schutter Nic Spittler
1e prijs uittreden Drumband 4e divisie
2e prijs Beste houding optocht C klasse
2e prijs Beste Defilé C klasse


Bondsfeest Schimmert
1e prijs Mooiste Binnenkomen C klasse
2e prijs Beste houding optocht C klasse
2e prijs Beste Defilé C klasse
Dagbeker (hoogste aantal punten) C klasse


OLS Merkelbeek
14e plaats beste commandant oude exercitie
19e plaats mooiste geheel
20e plaats beste tamboer majoor
22e plaats mooiste koningspaar
27e plaats mooiste koningin.
29e plaats beste defilé
32e plaats beste Vaandeldrager
33e plaats beste houding optocht


Bondsfeest Meerssen
1e prijs mooiste binnenkomen C klasse
2e prijs Beste Defilé C-klasse


Bondsfeest Amstenrade
1e Prijs Tamboerkorps 4e divisie
1e prijs Mooiste binnenkomen C klasse
2e prijs Beste houding optocht C klasse
2e prijs Beste Defilé C klasse
Hoogst Aantal Punten C klasse (dagbeker)