Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


15 Januari Patroonsfeest St. Sebastiaan.


St. Sebastiaan

Ons schuttersseizoen 2017 is weer van start gegaan, en wel met ons patroonsfeest St. Sebastiaan. Om 10.30 dienden wij ons te verzamelen in Café De Bok, ons nieuwe schutterslokaal.

In optocht vertrokken we naar de kerk voor de schuttersmis. Het was wel erg koud maar gelukkig niet glad. Na de mis werd de schuttersvlag bij de kerk gehesen. Daarna ging het terug naar Café De Bok voor onze traditionele erwtensoep, met broodjes en sneetjes met katenspek en voor de mensen die geen erwtensoep aten, was er groentesoep gemaakt. Mirjam, voor de 1e keer bij jullie kunnen we jullie alleen maar complimenteren, het was geweldig en super lekker.

Normalerwijs worden ook de jubilarissen van dat jaar gehuldigd, dit was voor dit jaar maar 1 persoon en wel Ron Planinsek met zijn 12,5 jarig lid van het erebestuur. Tevens werden de 2 nieuwe aspirant leden Marie Jose Van Kleef en Teun de Schepper welkom geheten.

Na nog een rondje van de schutterij werden zoals gebruikelijk op deze dag 2 cafés in Heerlerheide te bezocht. Het eerste gingen we naar Café Oud Genhey, hier werden ons 2 rondjes aangeboden, door het Koningspaar en door het erebestuur, op de tafels werd er kaas en worst en warme gehaktballetjes gezet.

Het 2e café, was het Corneliushuis. Ook hier weer enkele rondjes van de schutterij, onze magen werden ook hier weer verrast met kaas en worst.

Om half 4 vertrokken we gezamenlijk terug naar Café de Bok alwaar werd ontbonden. Vele leden bleven nog enkele gezellige uurtjes hangen, anderen gingen gelijk naar huis. En zo eindigde onze eerste schuttersdag van 2017, die weer heel gezellig is geweest.

Wilma Habets

Meer foto's in de galerij