Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


28 Mei: Bondsfeest Klimmen.


Klimmen

Zondag 28 Mei het eerste Bondsfeest van het seizoen 2017, werd georganiseerd door Schutterij St. Sebastianus Klimmen. We dienden binnen te komen als 3e schutterij, in ons midden het nieuwe koningspaar, Mart en Wilma Habets. Na ons welkom en een goed bondsfeest gewenst te hebben werd ons koningspaar en een afgevaardigde van het bestuur uitgenodigd om de schutterswijn te komen drinken op de Kiosk.

Voor het eerst trad onze drumband uit, omdat het nog te vroeg was voor de opening en de optocht gebeurde dit direct na het binnenkomen. Alle attributen werden klaar gezet en de drumband bracht hun nummer ten gehore voor de jury. Dit leverde gelijk de 1e plaats met het hoogste aantal punten in de 4e divisie op. Drumband, Chapeau, goed gedaan.

Met nr. 3 in de optocht moesten we mee openen, na het officiële gedeelde vertrokken we gelijk de om ons te profileren door de straten van klimmen, vanwege de warmte was de optocht ingekort, gelukkig want het was echt afzien, wel werd er water uitgedeeld en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Het was druk en het applaus overdonderend. Terug op de feestweide werd snel een drankje genuttigd en omgekleed, niemand van onze schutterij trad verder uit.

Om 4 uur werd begonnen met inschieten, en de eerste ronde van 18 punten werd feilloos afgeschoten door ons A team, omdat we meerdere schutters hebben dit jaar werd ook een B team gevormd van 3 personen, helaas blijf bij hun het laatste bolletje staan. Hierna was het wachten om te kavelen voor ons A team, maar onze eerste schutter werd onwel en moest naar de eerste hulp in het ziekenhuis, gelukkig kon ze snel weer naar huis, en gaat het nu weer beter met haar. Degene die de 3 bolletjes van het B team af had, mocht haar vervangen met kavelen, alleen liet hij zijn 3e bolletje staan dus konden we de buks inpakken en naar huis gaan.

Meer foto's in de galerij