Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


16 Juli: ZLF Voerendaal


ZLF  Voerendaal

Hoewel Voerendaal naast de deur van Heerlerheide ligt , gingen we toch per bus naar dit feest, en weer met de oldtimer bus. Onze geweerdrager Jos Beaujean was wederom onze chauffeur, maar dit keer had bij de fiets meegenomen in de bus, omdat de bussen in Merkelbeek en ook nu in Voerendaal ver van het feestterrein diende geparkeerd te worden. Onze schutters werden wel korter bij het feestterrein afgezet, maar ondanks dat was het toch nog even lopen. We hadden nog flink wat tijd eer we diende aan te treden voor de optocht, dus werden de kelen nog maar even gesmeerd en de magen gevuld.

Om kwart voor 2 werd iedereen bij de materiaalwagen verwacht om hun spullen op te halen, en daarna zicht te begeven naar de opstelplaats. Maar die was er niet, er werd op de straat opgesteld wat erg rommelig was, maar de optocht was flink druk bezocht en het applaus was daverend. Na aankomst werd front gemaakt en kon iedereen zich weer gaan omkleden.

Ons koningspaar niet want ook hier namen ze deel aan de wedstrijd. Hoe dit geregeld was, was nog nooit geweest, alle koningsparen konden gelijk na de optocht uittreden, er waren 2 jury leden die het koningspaar beoordeelde, maar 55 koningsparen beoordelen neemt natuurlijk veel tijd in beslag, alle koningsparen moesten op hun beurt in de rij gaan staan, niks op optocht nummer maar wie het eerst kwam was ook het eerst aan de beurt, maar ja als je als bijna laatste de optocht moet lopen, ben je ook bij de laatste paren dus voor hun was het 1,5 uur wachten eer ze aan de beurt waren.

Daarna was het snel omkleden en naar de schietboom gaan, want ook hier nam ons koningspaar aan deel, en moesten ook gelijk beginnen met de wedstrijd. Net als op het OLS schoot ons A team de eerste 18 punten feilloos af, er werd gejuich, en gelijk aan de 2e ronde begonnen, helaas 1 bolletje bleef staan, dus kavelen was er nu ook weer niet bij. De buks werd ingepakt, en wederom moesten we een heel stuk lopen om bij de feesttent te komen, want bij de 2 buiten buffetten was geen frisdrank meer te krijgen, alleen bier, maar de tent was zo vol dat je daar ook niet binnenkwam. Dus waren we toch wel blij dat het 20.00 uur was en de bus huiswaarts ging, want het was een lange dag geweest, met heel veel lopen en drukkend warm. Aangekomen in Heerlerheide zijn ook de meeste schutters gelijk huiswaarts gegaan.

En nu dus een vakantie van 6 weken eer we het volgende bondsfeest in Meerssen zullen hebben op 27 Augustus. Allemaal een hele fijne vakantie met heel veel goed weer.

Meer foto's in de galerij