Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


27 Augustus: Bondsfeest Meerssen


Meerssen

Zondag 27 Augustus, na de vakantie organiseerde Schutterij St Remigius Meerssen
het 3e en voorlaatste bondsfeest van het seizoen 2017. Kwart voor 12 vertrokken we vanuit ons schutterslokaal richting Meerssen. De materiaalwagen was toen al weg, want hij moest voor 12 uur aanwezig zijn.
Eenmaal aangekomen op de feestweide hadden we ruim de tijd eer we diende binnen te komen, dus werd er alvast een consumptie genuttigd en iets gegeten.
Om 13.00 uur moesten wij met nr 8 ons aanmelden voor de kiosk, ons koningspaar en een afgevaardigde van het bestuurd werden uitgenodigd voor de welkomstwijn te komen drinken. Nadat alle schutterijen zich hebben aangemeld, is de officiële opening, met een gesprek door de burgemeester en ook een gebed door Hr pastoor.

Omdat het feestterrein van Schutterij Remigius net onder de aanvliegroute van Aachen Airport ligt, zagen we dus ook verschillende mooie vliegtuigen overkomen zelfs een oude Dakota. Die kwam echt heel erg laag over en maar net over de schietbomen. Als de schutterij bericht kreeg dat er een vliegtuig aankwam moest ook gestopt worden met schieten, dit voor de algemene veiligheid.

Na de opening was gelijk de optocht, 1500 meter, maar omdat het echt super warm was leek hij veel langer, maar hij was druk bezocht en het applaus was overdonderend. Na de optocht snel omgekleed, niemand trad uit vandaag, alleen uiteraard onze schietploeg, maar helaas ook dit was weer vlug voorbij nadat onze 3e schutter zijn 1e bolletje mist.

Al bij al was het een mooi schuttersfeest, hoewel enkele parasols geen overbodige luxe waren geweest, maar ja die waren er niet, dus was het vol in de zon staan.

Meer foto's in de galerij