Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


3 September: Bondsfeest Amstenrade


Amstenrade

Zondag 3 september was het 4e en tevens laatste bondsfeest van dit schuttersseizoen, dat georganiseerd werd door Schutterij St Gertrudis Amstenrade.
Het was heerlijk weer, in de zon zelfs heel warm. De parkeerplaatsen waren op 2 plekken, en omdat er weinig verkeersregelaars stonden was het een beetje heen en weer rijden waar geparkeerd kon worden. Aangekomen op de feestweide, hadden we nog even de tijd, we hadden nr 15 in de optocht dus was het nog even wachten eer we konden binnenkomen en ons aan te melden bij dit bondsfeest.
Na de opening vertrok de optocht door de straten van Amstenrade. Het was niet zo een lange optocht, maar toch best wel warm, maar wederom was het applaus overweldigend.

Het schieten kon eerder beginnen, omdat alles snel was verlopen, dus werd om half 4 begonnen met inschieten, onze eerste 2 schutters schoten feilloos hun bolletjes af, de 3e schutter schoot wel het bolletje af, maar helaas het verkeerde, helaas betekend dit ook een misser. De rest van de schoten waren allemaal raak. Ons B team bestaande uit 3 personen schoten alle bolletje af, dus die moesten wachten op het kavelen. Helaas door een incident op de schietweide werd de schietwedstrijd stilgelegd, en naderhand helemaal afgelast.

Net als bij het 1e bondsfeest, was bij dit laatste ook weer een optreden van onze drumband, en dat ze goed zijn blijkt wel uit de prijzen, wederom de 1e prijs in de 4e devisie.

Zoals altijd bij het laatste bondsfeest in een seizoen, geven alle drumbandleden van alle schutterijen gezamenlijk een serenade in de tent. Nog even gewacht op de prijzen, waar we dit bondsfeest de meeste punten haalden in de C klasse en de Dagbeker wonnen. De prijzen staan bij uitslagen vermeld.

Er zij ook drie filmpjes gemaakt:
Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3

Meer foto's in de galerij