Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


19 Januari: Patroonsfeest St. Sebastiaan


St. Sebastiaan

Ons schuttersseizoen 2020 is op 19-1 van start gegaan met ons Patroonsfeest op Heerlerheide. We werden uiterlijk 10.30 in ons schutterslokaal verwacht om de dag te beginnen met de Heilige mis en daarna worden er twee cafés aangedaan met de hele schutterij. In optocht ging het richting kerk waar als eerste de schuttersvlag gehesen werd bij de schuttertjes voor de kerk. Daarna was de Heilige mis. In deze Heilige mis werd onze Marketentster Corinne Bartels officieel geïnstalleerd bij de schutterij en kreeg zij namens de stichting Marketentsters de legpenning omgehangen

In optocht ging het ook weer terug naar ons schutterslokaal voor onze traditionele erwtensoep en broodjes die ons altijd weer lekker smaken. Na het eerste rondje gesponsord door de schutterij vertrokken we weer naar de eerste locatie café Oud Genhei.

Hier werden we weer vriendelijk onthaald. We kregen diverse rondjes aangeboden van onze koning Mart Habets, van Generaal Paul Hazen, en van de koning van het Erebestuur Theo Pluymen. En als laatste nog een rondje van de schutterij. Natuurlijk zijn er op deze dag altijd officiële mededeling te doen en wel door onze voorzitter. Als eerste betrof het een 12,5 jarig lidmaatschap bij ons erebestuur en wel voor Thei Vrolings. Hij zal 2e pinksterdag zijn speldje krijgen opgespeld. Corinne Bartels werd gefeliciteerd met haar officiële intrede bij de marketentsters. Er waren ook enkele bevorderingen in de schutterij. Zo werd Paul Hazen bevorderd tot Generaal. Tevens kreeg hij een speldje opgespeld voor zijn verdienste als Erevoorzitter. Onze voorzitter Ger Pappers tot Majoor en Jan Pappers tot Kolonel. Namens de uitbater van café Oud Genhei kregen we allemaal een lekkere schroebeler en broodjes met worst.

Na deze gezellige bijeenkomst ging het naar het tweede cafe De Bolle ook hier was de stemming weer opperbest. Hier werden natuurlijk ook weer rondjes aangeboden namens onze marketentster Corinne, Hr Thei Vrolings, de schutterij, het erebestuur, en van onze marketentster Christie, zij kreeg op 5 Januari van de Carnavalsvereniging de Oorkonde “De Bok mit de gouwe heuere” uitgereikt. Dit is een oorkonde die ze kreeg voor haar inzet voor de gemeenschap en de carnaval op Groot Gen Heij. Het laatste rondje werd aangeboden door de invallende koning van het Erebestuur Hub Huijts. De uurtjes van gezelligheid gingen te snel voorbij en in optocht ging het terug naar ons schutterslokaal alwaar de St. Sebastiaan 2020 werd afgesloten met nog een rondje van koning Mart Habets en een rondje van de schutterij.

Kort samengevat was dit onze eerste samenkomst in 2020 die direct super geslaagd was. Een dag om niet snel te vergeten.

Meer foto's in de galerij