Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Onderling schieten 2021 en barbecue


Onderling schieten 2021

Zaterdag 4 september werd het onderling kampioenschap 2021 gehouden. Dit jaar waren de weersomstandigheden ideaal, bij aanvang was het nog een beetje mistig waardoor de zon niet vol achter de kogelvanger stond, een half uur later brak de zon door en stond deze net naast de schietplaat en kon zonder beperking geschoten worden. Deze editie waren 18 deelnemers verdeeld over de A- en B-klasse. Uiteindelijk bleven er 7 schutters over in de kaveling, 4 uit de A-klasse en 3 uit de B-klasse. Als eerste viel de winnaar van 2020, Hub Huijts af, daarmee was zeker dat het record van meeste overwinningen van de wisselbeker niet verder verhoogd zou worden. Nadat alle blokjes van 1,5 cm geruimd waren zonder afvallers, werd overgegaan op de kleine punten. Vanaf dat moment ging het snel en werden de prijzen als volgt verdeeld:

B-klasse
1e Ron Planinsek
2e Lei Kleijnen
3e Jan Pappers

A-klasse
1e Patrick Beckers (tevens winnaar wisselbeker)
2e Myckel Habets
3e Mark Beckers

Bij de schietboom waren naast de deelnemers aan de schietwedstrijd al een aantal leden als toeschouwer aanwezig waardoor het gezellig druk was onder de schietboom. De schutterij had bij de planning van deze dag de schietactiviteit gecombineerd met een barbecue voor leden en partners, dit was een beste keuze.
Na afloop van het schieten werd snel opgeruimd en verplaatsten de aanwezigen zich naar het terras van Café Heksenberg, het café van ons koningspaar Frans en Rita Nievelstein, waar de barbecue plaatsvond. Tijdens het eten reikte onze voorzitter de prijzen voor het schieten uit. Na afloop bleef het nog lang gezellig, het was duidelijk dat de leden blij waren met eindelijk weer eens een activiteit van onze vereniging.

Meer foto's in de galerij