Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Bondsschuttersfeest in Puth, zondag 12 juni 2022


Bondsfeest Puth

Dit bondsfeest was voor Heerlerheide een heel opmerkelijk feest. De toch al kleine bezetting van de drumband moest op de tambour-maître en de overslagtrom na helaas verstek laten gaan. Dat betekende eigenlijk dat deelname aan presentatie en optocht onmogelijk was.
Voorzitter Ger Pappers heeft stad en land bewogen om invallers voor de drumband uit te halen, zodat we in Puth toch acte de présence konden geven. Op het allerlaatste moment is dat ook gelukt. Een drietal tamboers van Sweikhuizen nam met onze vereniging deel bij de presentatie en in de optocht werd op korte afstand achter Doenrade gemarcheerd. Beide optredens waren zeer tevredenstellend met dank aan Sweikhuizen en Doenrade. Mooi was het om te ervaren dat andere schutterijen ook begaan zijn met verenigingen in de problemen en zondemeer bereid waren om te helpen.

De zaterdag voor het bondsfeest werden de schietwedstrijden gehouden op het mooie schietterrein van Limbricht. Het A-zestal wist een 18 en een 17 te scoren en viel daarmee net buiten de prijzen. Het drietal wist de 3e prijs in de wacht te slepen en daarmee was de reis naar Limbricht in ieder geval niet voor niets geweest.

De zondag in Puth werd nog heel gezellig, doordat er een heel goede band in de tent speelde, het weer optimaal genoemd mocht worden en vooral doordat de deelname ondanks problemen toch zo goed verlopen was. Zelfs ondanks de problemen hebben we nog 2 prijzen behaald en wel 2e prijs houding optocht, ereprijs voor de modelste Generaal.

Meer foto's in de galerij