Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


3 Juli: OLS Meijel, We zitten er nog in!!!


OLS Meijel

We zitten er nog in!!!

Het OLS in Meijel is nu al een memorabel feest voor de Heerlerheidse schutters. Voor het eerst in de historie mag deelgenomen worden aan de 2e kaveldag.
Het OLS was al vanaf het begin een bijzonder feest. Onze schutterij kampt met een flink gebrek aan leden. Met name de drumband baart grote zorgen. Voor het OLS werden vrienden en bekenden aangesproken, waardoor er een volledig rot van 4 tamboers toegevoegd kon worden aan de eigen manschappen. Hierdoor kon onze drumband, inclusief tambour-maître, met 8 personen deelnemen. Daarnaast waren voor deze gelegenheid ook Roger Parfant en René Osterlitz bereid om als bieleman aan de optocht deel te nemen. Door deze welkomen ondersteuning stond onze vereniging er piekfijn op.

Meteen na de optocht had ons lid John Geraedts een verrassing voor alle leden. Iedereen werd voorzien van een mooie pet met het logo van onze vereniging en tevens was de pet voorzien met rang en functie van eenieder.

Nadat de koning, koningin en generaal uitgetreden waren, gingen we “goed gemutst” op weg naar de schietbomen.
Ons 6-tal was al weken heel goed aan het schieten maar kreeg 2 weken voor het OLS te maken met tegenslag. Vaste schutter Marie-José Van Cleef brak de pols en viel dus af voor Meijel. Maar ook met een invaller was het vertrouwen aanwezig dat we goed voor de dag zouden komen. De eerste 2 achttienen waren niet eenvoudig, de windvlagen speelden een negatieve rol bij de schietresultaten. Gelukkig lieten de 6 van Heerlerheide zich niet van de wijs brengen. Er werd steeds lang gewacht tot de boom even stilstond en dan “knal” en raak, na goed 3 kwartier was deze klus geklaard. Na deze eerste 2 rondes werd de balans opgemaakt en er waren nog maar 33 schutterijen in strijd. Dat betekende wel dat er nog gekaveld moest worden.

Om 20:15 werd gestart met de kaveling. Nu was Heerlerheide zelfverzekerd en schoot rap de 18 punten naar beneden. Als eerste van alle deelnemers was dit karweitje geklaard. Omdat deze ronde 9 schutterijen afvielen, was automatisch het moment bereikt om de kaveling af te breken.

Voortzetting volgt komende zaterdag.

Meer foto's in de galerij