Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


zaterdag 9 juli: OLS Kavelen


OLS Kavelen

En dan is het de belangrijke 2e dag van het OLS, vandaag zal bekend worden wie d'n Um mee naar huis mag nemen. We vertrekken om 9 uur vanaf ons schuttelokaal richting Meijel. Na 'n uurtje rijden kwamen we aan en parkeerde de auto's. We namen gelijk de buks mee want er werd vroeg begonnen met schieten.

Rond 11 uur begonnen de 24 overgebleven schutterijen met kavelen.
Helaas eindigt ons avontuur al bij het eerste schot. Ons doel: terugkomen op zaterdag is behaald, alleen hadden we stiekem toch gehoopt om dit jaar mee te doen voor de prijzen. Was het de wind of de zenuwen...? Deze eerste kavelronde blijkt in ieder geval een waar slagveld voor vele schutterijen.... Er bleven nog 10 schutterijen over die door gingen naar de volgende kavel ronde. Maar ook in deze ronde vielen verschillende schutterijen af. Voor de laatste rondes werden kleine puntjes op de rieken gezet. Na een aantal rondes bleef alleen de schutterij van Born en Obbicht over. Helaas miste ook 1 schutter van Obbicht en ging de Um mee naar Born.

Wij weten in ieder geval zeker dat we volgend jaar nog gemotiveerder terugkomen!!!! Wij zijn en blijven enorm trots op ons zestal, dat voor het eerst in de Heerlerheidse historie door mocht naar dag 2, het kavelen.

Meer foto's in de galerij