Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


25 Juni: Bondsfeest Schinnen


Bondsfeest Schinnen

Het 2e bondsfeest van dit seizoen werd georganiseerd door Schutterij St. Sebastianus Schinnen en werd gehouden op de feestweide Heisterbrug in Schinnen.
Onder tropische temperaturen vertrokken we vanuit ons schutterslokaal om 11.30 uur naar Schinnen. We diende ons om 12.46 present te melden voor de kiosk. Daarna was er nog tijd om iets te drinken en te eten tot 14.15 voor de optocht door de straten van Schinnen trok. Helaas stond er maar weinig publiek langs de kant, maar ja met temperaturen boven de 30 graden kunnen we ons dat wel voorstellen.

Na aankomst op de feestweide werd snel iets gedronken en ontdaan van onze ( dikke ) kostuums. Alleen onze generaal Paul Hazen ging uittreden voor de jury. En dan het schieten, dit ging de eerste ronde feilloos met 18 punten. Helaas bij de 2e ronde liet 1 onzer schutters 1 bolletje staan.

We hebben ons nog een tijdje vermaakt in de tent bij het orkest TOB – Tiroler Ohne Berge waarin een aantal bekende mensen van Heerlerheide spelen. Deze band is ook op ons schuttersfeest in Augustus te bewonderen op zaterdagavond.

Dank aan onze leden die hun beste beentje voor zette ondanks de hitte.
Het leverde zelf 4 prijzen op t.w. 2e prijs Binnenkomen, 1e prijs Houding optocht, Ereprijs Defilé, en een gedeelde Ereprijs voor onze generaal Paul Hazen.

Tijdens de optocht is ook het volgende filmpje gemaakt: Link

Meer foto's in de galerij