Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Gezellig OLS in Born


OLS Born

Zondag 2 juli 2023 was weer OLS dag, dit jaar in Born. Om 10 uur werd de materiaalwagen geladen. Vervolgens werd in schutterslokaal d’r Bok een drankje genuttigd en om 11 uur stond de bus klaar om ons naar Born te brengen. Daar aangekomen werd een plaatsje bij buitenbuffet of tent gezocht. Onze marketentsters gingen op pad om flyers voor het marketentstertreffen uit te delen. Ook tijdens de L1 uitzending werd uitgebreid stil gestaan bij dit evenement dat 5 november op Heerlerheide plaats zal vinden.
In de tent brak gouverneur Roemer een lans voor het schutterswezen. Hij nam de vaak idiote Europese regelgeving op de korrel en gaf aan dat Timmermans moest zorgen voor een uitzondering voor het schieten met de zware buks. De rede van Emile werd terecht met rijkelijk applaus bedacht.
Daarna was het tijd om aan te kleden voor de optocht. De optocht was zoals vaak bij het OLS te lang, maar gelukkig wel heel goed bezocht. Nagenoeg de hele route stonden de toeschouwers rijen dik, wat het marcheren toch een stuk aangenamer maakt.
Na aankomst op het feestterrein namen ons koningspaar en generaal na een korte opfrissing deel aan de schoonheidswedstrijden. De schietploeg haalde ook meteen de materialen op en nam plaats onder de schietboom. De verwachtingen waren hooggespannen, de afgelopen 2 OLS feesten werd steeds de kaveling gehaald en vorig jaar mochten we terugkeren op de kavelzaterdag. Ook dit jaar werd tijdens de voorbereiding heel goed geschoten. Helaas werden onze verwachtingen niet waargemaakt, in de eerste ronde werden meteen 2 missers genoteerd. Hierdoor kon de buks meteen ingepakt worden en was onze deelname aan dit OLS beëindigd. Onze leden en aanhang konden naar de feesttent en met de klanken van Wahnsinn werd het “verdriet” weggedronken. Na een fijne dag in Born vertrok de bus om 20:00 uur weer terug naar Heerlerheide. In ons schutterslokaal werd nog een uurtje nagepraat. Over 2 weken volgt het ZLF in Schimmert.

Meer foto's in de galerij