Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


20 Augustus: Bondsschuttersfeest Merkelbeek


Bondsfeest Merkelbeek

Op deze stralende en warme dag werd alweer het 3e bondsfeest van dit schutters
seizoen georganiseerd door schutterij St. Johannes – St. Clemens Merkelbeek.
Er waren 2 gastverenigingen aanwezig: Schützenverein Valbert uit Meinerzhagen, Duitsland en Schutterij St. Urbanus uit Montfort.
Met nr. 1 in de optocht mochten we ons ook als eerste van de schutterijen profileren voor de kiosk, na de begroeting werden ons koningspaar en een officier uitgenodigd om de koningswijn te komen drinken. Onze andere schutters hadden de tijd om iets te eten en te drinken eer we aan de opening moesten deelnemen.
Na de opening vertrok de optocht door de straten van Merkelbeek , een lange en hete optocht. Wel werd op verschillende plaatsen water aangeboden wat ook echt nodig was met deze hitte.
Aangekomen terug op het feestweide werd dan ook snel de pakken uitgedaan en vervangen door luchtige kleding. Alleen onze Generaal Paul Hazen ging uitreden en dit werd beloond met de Ereprijs voor de Modelste Generaal. Maar er werden deze dag meer prijzen behaald. Ereprijs beste presentatie, 2e prijs beste houding optocht, 1e prijs beste defilé. Dit leverde ook de dagbeker op in de C klasse.
Helaas bij het schieten waren we er de eerste ronde al uit onze 3e schutter liet 1 bolletje staan.

Volgend weekend 26 en 27 Augustus mogen wij het 4e bondsfeest organiseren. Terwijl dit verslagje geschreven en geplaatst word, beginnen op sportpark Pronsenbroek de eerste werkzaamheden voor dit 4e schuttersfeest.


Meer foto's in de galerij