Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


5 November: Marketentstertreffen 2023


Marketentstertreffen 2023

Het 31e Marketentstertreffen werd gehouden op 5 november in Heerlerheide. Na een jaar van voorbereiding was er dan eindelijk de dag van het treffen en met een geweldig aantal van 128 Marketentsters en ongeveer 40 begeleiders kon dit feest aanvangen. De marketentsters werden verwelkomt in het Corneliushuis waar voor de mis koffie c.q. thee en een broodje klaar stond. Na een vroege rit richting Heerlerheide, smaakte dit natuurlijk heerlijk.

Opgehaald door onze schutterij met voorop onze 2 nieuwe bielemannen en ondersteund door Jachthoorn en Trompettenkorps Edelweis ging het in een kleine omweg richting kerk alwaar meneer pastoor Janssen ons al stond op te wachten.

De mis begon om kwart over 11. Een geweldig mooie mis opgeluisterd door het koor Tutta Musica uit Voerendaal en Trompettist Pieter Witlox. Na de mis was er natuurlijk een kleine optocht door Heerlerheide. Lieske Leunissen maakte van de mis en rondgang prachtige foto’s. Lieske bedankt hiervoor. Heb je jezelf al ergens gevonden op de foto’s? Er waren er teveel om op de site te zetten. Je kunt ze zelf vinden op de site van Lieske.

Na de optocht een uitgebreide lunch met warme en koude hapjes. Om 2 uur vertrokken de heren begeleiders naar ons schutterslokaal voor een alternatief programma. De dames kregen in het Corneliushuis hun programma. We starten met onze eigen Joy Blijdenstein, die gelijk de dames in de polonaise kreeg net als het Duo Rempetemp en La Bamba . Een heel gezellige en fijne middag waaraan alle 128 marketentsters hebben mee geholpen om deze middag tot een waar festijn te maken.

Maar aan alles komt een einde zo ook aan dit marketentster treffen, dat over gedragen werd aan schutterij St. Anna Merum die in 2024 dit festijn mogen gaan organiseren. Veel Succes.

Meer foto's in de galerij