Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


23 Juni: Onderling kampioenschap


Onderling kampioenschap

Zondag 23 juni was voor de afwisseling stralend weer voorspeld en juist deze dag was geprikt om het onderling kampioenschap van 2023 in te halen en ook het kampioenschap van dit jaar te houden. Vorig jaar was het kampioenschap uitgesteld vanwege de regen en die regen is ook niet gestopt tot net deze zondag. Het was dan ook geweldig weer om te schieten. De deelname was door vakantieplanningen helaas net iets minder dan voorgaande jaren, maar het werd toch heel spannend. De deelnemers moesten 4 punten schieten op dikke punten, waarna de kaveling kon starten op de kleine puntjes. Omdat de zon vol op de plaat scheen, waren de kleine punten moeilijk te zien en de missers volgden in rap tempo. Al snel waren er nog maar 2 schutters over, Wim Vliegen die zich al verzekerd had van de 1e plaats in de B-klasse en Patrick Beckers, 1e in de A-klasse, moesten bepalen wie de wisselbeker 2023 uiteindelijk binnen kon halen. Na een lat kleintjes geleegd te hebben, miste Patrick en ging de wisselbeker naar Wim Vliegen.
Na een korte pauze en na het opzetten van nieuwe latten kon vervolgens het schieten voor 2024 beginnen. De winnaar 2023, Wim Vliegen mocht beginnen en miste al in de eerste serie. Hij kon de wisselbeker dus meteen weer inleveren, maar uiteraard zal zijn naam wel erin gegraveerd worden. Vervolgens ontstond uiteindelijk een spannende kaveling met 4 schutters uit het A-zestal, Mart Habets, Patrick Beckers, Teun de Schepper en John Geraedts maakten er een echte wedstrijd van. Als eerste moest Patrick afhaken, gevolgd door Mart. John en Teun moesten daarna uitmaken wie kampioen in de A-klasse zou worden en tevens de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Na vele series van 3 schoten werd de hoeveelheid achter elkaar te schieten blokjes opgevoerd en bij 6 schoten achter elkaar was het John als eerste die deze feilloos naar beneden haalde, Teun miste vervolgens zijn 4e schot en daardoor stond John als winnaar vast.
Na het opruimen bij de schietboom begaf iedereen zich naar ons schutterslokaal d’r Bok. Op het terras werden broodjes geserveerd en vervolgens vond de prijsuitreiking plaats. Het bleef daarna nog enkele uurtjes heel gezellig.

Prijsverdeling

2023
A-klasse
1e Patrick Beckers
2e Marie-José Van Cleef
3e John Geraedts

B-klasse
1e Wim Vliegen, winnaar wisselbeker
2e Ralph Degens
3e John Beckers


2024
A-klasse
1e John Geraedts, winnaar wisselbeker
2e Teun de Schepper
3e Mart Habets

B-klasse
1e Ralph Degens
2e Ron Planinsek
3e Jan Pappers

Meer foto's in de galerij