Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


7 Juli: OLS Beekdaelen


OLS Beekdaelen

Zondag 7 juli vond het OLS plaats in Doenrade, Beekdaelen. Met 20 graden en een lekker zonnetje kun je spreken van ideale omstandigheden voor de schutters, want met zo’n dik uniform aan is het geen pretje wanneer het veel warmer is.
Dit jaar vonden de terreinwedstrijden voornamelijk voor aanvang van de optocht plaats. Voor de deelnemers was dit zeker ideaal, want nu kon je er piekfijn opstaan, alles goed verzorgd en geen last van de optochtomstandigheden. Ons koningspaar kon aantreden voor de beoordeling met een nieuwe jurk voor de koningin en een generaalsuniform voor de koning, ze zagen fantastisch uit. Ook de jury was zeer gecharmeerd van het koningspaar Math en Kiki Beckers. Zij behaalden samen de 1e prijs als mooiste koningspaar en Kiki werd ook uitgeroepen als mooiste koningin van alle verenigingen met Oude Exercitie. Proficiat voor ons mooie koningspaar.
Na de individuele wedstrijden kon de optocht starten. Met een 9-tal tamboers van Edelweiss voorop, was de kop van de vereniging al heel sterk. Ook de rest van de vereniging stond er goed op en daardoor konden we gedurende de hele optocht een flink applaus in ontvangst nemen. Onze vaandeldrager was afgemeld en Maaike Bartels nam de vlag over. Maaike was een aantal jaren geleden onze bordjesdrager en tijdens dit OLS voor het eerst weer in uniform. Zij heeft het super gedaan als drager van ons verenigingsvaandel. Bij de officieren was Theo Hendriks, generaal van de schutterij van Heerlen, onze gast. Heel fijn dat we onze schuttersbroederschap op deze wijze konden uitdragen. Ook bij de andere schutterijen was dit opgevallen en we kregen alleen maar complimenten.
Helaas kon ons A-zestal de zeer hooggespannen verwachtingen niet waar maken, één misser moest opgetekend worden en dat was meteen het einde van onze deelname aan de schietwedstrijd. Na het schieten bleven we nog geruime tijd op de schitterende feestweide en werd er volop gefeest.

Er zijn twee filmpjes tijdens het OLS gemaakt:
Filmpje 1
Filmpje 2


Meer foto's in de galerij