Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Welkom op de website van Koninklijke schutterij St. Sebastiaan te Heerlerheide

Op deze website vind u allerhande informatie met betrekking tot onze schutterij en de schuttersfeesten die wij bezoeken.
Voorplaat

Verslag kermisrondgang tijdens Pinksteren

Op Pinkstermaandag verzamelden de leden van de schutterij zich om kwart voor 11 in het schutterslokaal. Vergezeld door het koningspaar, koning van het erebestuur en de Burgerkoningin vertrok de schutterij om 11.00 uur naar de kerk alwaar de traditionele schuttersmis werd gehouden.

Meer...

Verslag Processie tijdens Pinksteren

Op zondag, 1e Pinksterdag werd zoals ieder jaar de processie gehouden. Na de H. Mis vertrok de processie door de straten van de van Heerlerheide. Onder ideale weersomstandigheden, het was zonnig en warm met een temperatuur rond de 20 graden.

Meer...

Verslag Bondsschuttersfeest Brunssum.

Dit bondsfeest was een heel opmerkelijk feest. Op dit bondsfeest was door omstandigheden geen schieten, erg jammer want het hoort er wel bij. Alle andere onderdelen waren er wel zoals optocht en het uittreden door de verschillende gelederen.

Meer...

Verslag koningsvogelschieten 2023

Na samenkomst in het verenigingslokaal, café D’r Bok, werd gezamenlijk vertrokken om de koning van 2022, Stef Hazen, aan huis van zijn vader aan de Rennemigstraat af te halen, en te begeleiden naar het koningsvogelschieten van 2023.

Daar aangekomen volgde het door pastoor Janssen uitgesproken gebed en werd ook meteen gestart met het schieten op de schutterij vogel.

Meer...